XSluiten
Profiteer meer met onze exclusieve Ledentarieven.
Log in of word nu lid!
LARGE BACKGROUND IMAGE
art'otels

Atelier Van Lieshout

art’otel amsterdam onthult Atelier Van Lieshout als huiskunstenaar

Amsterdam, maandag 29 juli 2013 - art’otel amsterdam, het eerste van een nieuwe generatie art’otels dat een unieke architectonische stijl combineert met door kunst geïnspireerde interieurs, is de samenwerking aangegaan met de innovatieve en internationaal erkende kunstenaar Atelier Van Lieshout.  


Atelier Van Lieshout ontleent zijn creatieve visie aan eigenaar Joep van Lieshout, die streeft naar het doorbreken van de regels van de huidige samenleving door middel van kunst, door het creëren van objecten met een balans tussen kunst, architectuur en design.
In 2012 uitgeroepen tot een van de top vijf Nederlandse kunstenaars door het welbekende Elsevier Magazine, is Atelier Van Lieshout een kunstenaar van wereldklasse met een roemrijke cliëntenkring, waaronder bekende musea en kunstverzamelaars. Zijn thema's geven conceptuele, sociale, functionele en niet-functionele elementen en visies weer. Een van de bekendste thema's van Atelier Van Lieshout is 'Course of Life', dat als inspiratiebron diende voor alle 120 kunstwerken die worden tentoongesteld in de publieke ruimtes en kamers van art'otel amsterdam. 

Samenwerking zet kunst centraal Boris Ivesha, voorzitter en CEO van de PPHE Hotel Group zei hierover: "Het is een bijzonder groot genoegen om met Atelier Van Lieshout samen te werken. De innovatieve stijl, de collecties en thema's vullen de artistieke, moderne visie van het hotel aan.  In het art'otel staat kunst centraal en daarom zijn wij verheugd om met Atelier Van Lieshout samen te werken. Voor onze gasten is het eveneens bijzonder om het thema 'Course of Life' tot leven te zien komen in art'otel amsterdam. 

Joep van Lieshout voegde daaraan toe: "Het thema 'Course of Life' geeft eenvoud weer en de verschillende fasen van het leven. Kunst draait om interpretatie. Mijn inziens brengen we een groot deel van onze tijd door met familie en vrienden en het thema vormt een aanvulling op de essentie van het art'otel, een plek waar je tijd doorbrengt en waar je geniet van een door kunst geïnspireerde omgeving.  De gasten kunnen objecten bewonderen zoals de Fertility Lamp, Skull Chair, Wall Decoration en Woman Bench die een perfecte aanvulling vormen op de visie en beleving van art'otel amsterdam.