XSluiten
Profiteer meer met onze exclusieve Ledentarieven.
Log in of word nu lid!
LARGE BACKGROUND IMAGE
art'otels

5&33, een nieuw lifestyle venue in Amsterdam

In samenwerking met Present Plus wordt een van Europa's grootste ‘art curtains’, een permanente interactieve videokunst installatie, gelanceerd.

29 Augustus 2013 - Eind deze zomer zal 5&33 haar deuren in Amsterdam openen. 5&33 is een nieuw lifestyle venue, waarin zich een modern restaurant bevindt met een keuken die de gehele dag open is, een ruime bar en een multifunctionele, publieke en voor iedereen toegankelijke gallery.  Prominent aanwezig in 5&33 is een van Europa's grootste, permanente, interactieve kunstinstallaties. Dit unieke object is gecreërd in samenwerking met Present Plus, de innovatieve ontwerp- en filmstudio, die vooral bekendheid geniet door We Transfer, een platvorm om bestanden te delen.


De keuken van 5&33 is de gehele dag open en is geïnspireerd door het ‘shared dining’ concept. De smaken en ingrediënten zijn gebaseerd op de grote verscheidenheid die de Mediteraanse regio biedt. In de bar van 5&33 worden veel verschillende soorten cocktails geschonken, als ook zorgvuldig geselecteerde ambachtelijke bieren, verschillende wijnen - waaronder veel van onafhankelijke wijnproducenten - en een select aantal sterke dranken. Op verschillende avonden in de week zullen gast-dj's tracks draaien op de in de bar aanwezige dj booth.

5&33 biedt een breed en selectief kunst- en cultuur aanbod. Tevens worden er regelmatig filmavonden georganiseerd, als ook pop-up evenementen, kunstinstallaties, proeverijen en andere sociale evenementen. In de gallery zullen het hele jaar door exposities worden gehouden en de flexibele, multifunctionele ruimte kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Een 5&33-blog met insider nieuws, artikelen over kunst en cultuur, een overzicht met evenementen en een kalender met 5&33 'happenings’, geeft volgers toegang tot sneak previews van proefsessies, kunstevenementen, speciale uitnodigingen en nog veel meer. 

Midden in het pand van 5&33 projecteert de baanbrekende interactieve art curtain -van 12 meter breed en 6 meter hoog- op maat gemaakte videokunst, die vanuit de gehele ruimte te zien is. Deze steeds veranderende, opvallende, visuele kunstinstallatie biedt kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland een uniek platform om hun werk te exposeren.  

Esther Duller, PR Host en Artistic Manager van 5&33 licht toe: "We wilden een dynamische omgeving creëren. Een plek waar bezoekers op alle mogelijke manieren worden geïnspireerd. Ons gevarieerde kunst- en cultuuraanbod zet aan tot denken, dit tezamen met onze informele manier van ‘shared dining’, stimuleert het gesprek en de interactie rond de tafel.  Door samenwerking met het creatieve 5&33-team en Present Plus, kunnen we de stad iets unieks en prikkelends bieden."   

Het interieur van 5&33 is ontworpen door Eyal Shoan. Het is opvallend strak en modern met natuurlijke elementen als hout en glas en industriële accenten: gepolijste betonvloeren, zwart stalen pilaren en goud- en kopertinten. De open keuken is volledig zichtbaar voor gasten en de aangrenzende bar is gebouwd als vrijstaand eiland met zitgelegenheid rondom.
5&33 restaurantLees meer over 5&33 >>
Volg 5&33 voor het laatste nieuws en updates, via de sociale media en bezoek de website en blog.
Website - www.5and33.nl 
Twitter - @5and33