XSluiten
Profiteer meer met onze exclusieve Ledentarieven.
Log in of word nu lid!
LARGE BACKGROUND IMAGE
art'otels

Nieuwe lifestyle venue 5&33

opent deze maand haar deuren in Amsterdam

Amsterdam, 14 oktober 2013 - 5&33 zal op 16 oktober 2013 in Amsterdam haar deuren openen. 5&33 stimuleert alle zintuigen, en combineert shared dining met culturele en kunstzinnige uitingen op een inspirerende manier.

Het restaurant heeft een keuken die de hele dag tot laat in de avond geopend is, een cocktailbar, bibliotheek, lounge en een multifunctionele, publieke en voor iedereen toegankelijke gallery. Een interactieve kunstinstallatie, gecreëerd door de innovatieve ontwerp- en filmstudio Present Plus, is prominent in 5&33 aanwezig. Het tweedelige art curtain van 6 bij 12 meter is de grootste van Europa en voegt een nieuwe dimensie toe aan het begrip kunst. Gasten kunnen ook genieten van de unieke beeldhouwwerken en andere kunststukken van de eigentijdse Nederlandse kunstenaar van Atelier Van Lieshout.

Shared dining - pure ingrediënten met Mediterrane invloeden
Het menu van 5&33 bestaat uit een reeks kleine hapjes, geserveerd in het midden van de tafel, en is geïnspireerd door het shared dining concept. De smaken en ingrediënten zijn gebaseerd op de grote verscheidenheid die de Mediterrane regio biedt en veranderen met de seizoenen. De ingrediënten worden zo veel mogelijk lokaal ingekocht en bereidt op een simpele, doch elegante manier.

Het concept en menu van 5&33 zijn ontworpen door chef Daniele Pampagnin die de keukenbrigade, onder leiding van chef-kok Mattia Pedroni, aanstuurt. Beide chefs hebben samen carrière gemaakt binnen de welbekende internationale club Soho House en ook bij het succesvolle TOZI Restaurant & Bar in Londen.

À la carte ontbijt ideaal voor een lange, lome koffieochtend
De keuken van 5&33 serveert een à la carte ontbijt van 06:30 uur tot 11:00 uur; een perfecte gelegenheid voor lange, lome koffieochtenden of creatieve brainstormsessies. Er wordt een selectie van verse smoothies en sappen aangeboden, gemaakt van gepureerd fruit, tarwegras en spirulina. De huisgemaakte granola en honing, de gekaramelliseerde vijgen op huisgemaakt walnootbrood met crème fraîche, de gepocheerde eieren op avocado en rogge en de  luchtige Franse toast met wilde bessen zullen ware foodies verrassen. Er zijn eiergerechten in alle soorten en maten, van omeletten tot Benedict, maar snoep ook zeker van vleeswaren, Italiaanse kazen, vers gebakken croissants en koffiekoeken.

5&33 heeft een ‘all day’ menu vanaf 12:00, en is doordeweeks tot 01:00 uur geopend. In eht weekend kan men tot 02:00 uur terecht voor al het lekkers dat de culinaire venue te bieden heeft. Parelkleurige plakjes van geelvinmakreel met borlottibonen en verschillende kleuren snijbiet, de krabravioli met tomaat en basilicum maar ook zeker de gesmoorde ossenwangen zijn enkele hoogtepunten van het menu, samen met gerookt vlees en kazen uit Italië en Spanje die geserveerd worden op grote, houten planken. Voor vegetariërs zijn er warme en koude seizoenssalades en beroemde gerechten zoals de zucchini fritti, koude tomatensoep met ingelegde komkommer en geitenkaasravioli met aubergine en pijnboompitjes.

Must-taste huiscocktails zijn afspiegeling van de creativiteit van 5&33
Er staan zelf geselecteerde, ongewone en vintage likeuren uit Nederland en de rest van de wereld op de 5&33 barkaart, aangevuld door hoofdbarman Samuel Ebelle. De ingrediënten zoals King's Ginger, Boompjes Genever en Mirre bewijzen eer aan de oude Nederlandse sterke drankjes, terwijl de wat meer niche dranken zoals Mozart Chocolate, Dolin de Chambéry en Clase Azul tequila een retro twist geven aan 5&33's must-taste huiscocktails.

Samuel brouwt het 5&33 huisbier met ananas en gember en een geheime kruidenmelange. De bar heeft ook zijn kenmerkende eigengemaakte siropen op voorraad, van hibiscus tot granaatappel, Campari en sinaasappelsiroop en een onstuimig gekruide mede.

De contemporary smaakcombinaties op het cocktailmenu zijn een afspiegeling van het gevarieerde aanbod van de 5&33 keuken en de creativiteit van de venue - onder andere salie, balsamicoglazuur, viooltjes en basilicum geven traditionele cocktailrecepten een nieuwe twist.

Onder de cocktailspecialiteiten vallen de 'Holy Viagra' - een longdrink van Don Julio tequila, King's Ginger, verse chilipeper, ananassap, citroen en verse gemberstukjes en de 'Horny Mule' - een mix van Belvedere wodka, wilde bessen, kersenlikeur en huisgemaakt gemberbier geserveerd in een koperen mok. Verfijnde smaken komen naar voren in de Velvet Symphony: een zachte melange van Mozart White Chocolate, violette likeur, Ciroc wodka en citroen.

Volg 5&33 via de verschillende sociale mediakanalen voor het laatste nieuws en updates en bekijk de website en de blog.